M.Horselenberg

Een (huttenbouw)week vol vrolijkheid en plezier

 

In de zomervakantie nemen we doorgaans de tijd om even los te komen van de dagelijkse praktijk. De scholen zijn gesloten en dat geeft velen de tijd om er eens even lekker tussenuit te gaan.

Maar helaas is een vakantie, dichtbij of ver van huis, niet voor iedereen weggelegd. Ook in Lelystad is er een grote groep kinderen, die om welke reden dan ook, niet op vakantie gaat.

Voor deze kinderen is er de jaarlijkse Huttenbouwweek. Een week waarin de kinderen samen aan de slag gaan met het bouwen van hutten en waarbij vooral het hebben van plezier en samen bezig zijn voorop staan.

Vrijwel elk jaar kom ik een kijkje nemen als de hutten klaar zijn. En telkens weer ben ik onder de indruk van hetgeen de kinderen met elkaar hebben gebouwd. Maar ook van de vrolijkheid die ik aantref.

Juist die vrolijkheid en onbezorgdheid is voor veel van de deelnemende kinderen niet zo vanzelfsprekend. Daarom is het voor deze kinderen ook zo belangrijk dat zij even loskomen van alle dag en onbezorgd plezier kunnen maken.

Dit is mogelijk dankzij de tomeloze inzet van een grote groep vrijwilligers én dankzij de steun van verschillende sponsoren. 

Het is mooi om te zien hoe iedereen elk jaar weer gezamenlijk de schouders eronder zet om de huttenbouwweek mogelijk te maken en de kinderen een onvergetelijke week te bezorgen.

Alle lof voor iedereen die hieraan zijn of haar steentje bijdraagt!

 

Margreet Horselenberg

burgemeester van Lelystad

650 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag