Inschrijven Huttenbouwweek

Leest u deze pagina even helemaal door s.v.p. want dit kan belangrijk voor u zijn.

Als eerste is het heel belangrijk om onze emailadressen in uw adresboek te zetten van uw emailclient, info@schateiland-lelystad.nl en noreply@schateiland-lelystad.nl, dit voorkomt dat emails die wij u zenden in uw spambox terecht komen en dus door u niet gezien worden waardoor wij later berichten krijgen dat mensen geen mail van ons krijgen terwijl dat vaak de oorzaak is.

U geeft uw kind(eren) op voor dit gebeuren maar de huttenbouw is geen dagatractie en duurt 4 dagen, dus wij verwachten dan ook dat uw kind(eren) alle 4 de dagen aanwezig zijn en elke dag op tijd aanwezig zijn.

Dit jaar gaat er e.e.a. veranderen namelijk, wij zien jaarlijks het aantal kinderen met bijvoorbeeld ADHD of autisme toenemen. Natuurlijk willen wij geen enkel kind de mogelijkheid ontzeggen om dit gebeuren mee te maken en dus ook deze kinderen niet alleen voor ons als leek is het een beetje een sprong in het diepe. Een van de ouders wiens kind afgelopen jaar heeft meegedaan heeft ons daar enigzins mee zien worstelen en zij heeft zichzelf met haar stichting BRAM opgeworpen om ons daarin te gaan bijstaan. Zij heeft daarin meer ervaring dan ons en dus zijn wij daar heel blij mee omdat wij hiermee toch deze kinderen de week van hun leven kunnen geven en tegelijk een zorg van ons naar hun kunnen schuiven. Stichting BRAM heeft toegezegd 2 hutten te voorzien van vrijwilligers en ons daarin geheel te ontzien door die kinderen de begeleidng te geven welke zij nodig hebben. Maar… voor u als ouder komt dan om de hoek kijken dat u op het inschrijfformulier dan wel dit moet vermelden want zonder die vermelding kunnen wij er nog niks mee, tevens vragen wij u dan om aan te geven of uw kind in een “normale”hut zou kunnen meedraaien of niet. Uw gegevens worden alleen ingezien door een persoon van de organisatie en stiching BRAM. Als u heeft aangegeven dat uw kind in een van die 2 hutten zou moeten worden geplaatst dan gaat Stichting BRAM u daarover contacten voor een uitnodiging om even kennis te maken met u en uw kind en zij zullen u dan tijdens dat gesprek verder uitleggen hoe en waarom. Wij als organisatie zijn erg blij met deze toevoeging omdat wij hiermee de doelstelling dat geen kind dit mag worden onthouden kunnen vast houden.

Ook voor andere aandoeningen en medicatie is het natuurlijk belangrijk om alles zo goed mogelijk in te vullen want onze EHBO’er kijkt uiteindelijk ook naar dat overzicht en geeft wanneer nodig dat sommige kinderen vlakbij hem geplaatst moeten worden i.v.m. medicatie verstrekking.

Daarnaast gaan wij na al jaren vragen door de kinderen eindelijk die overnachting invoeren, maar alleen als er voldoende kinderen hieraan meedoen want voor 10 kinderen gaan wij hier natuurlijk niet aan beginnen. Van woensdag op donderdag zal dat dan gaan gebeuren en u als ouder kunt tijdens het inscrhijfproces aangeven of uw kind dat mag of niet. Mag uw kind dat niet dan kunt u daarna aangeven of hij of zij de woensdagavond wel mag blijven tot 21 uur omdat wij dan een gevulde avond voor de kinderen invullen waarbij het het leukst is al wel alle kinderen daaraan meedoen. De kinderen die niet blijven slapen kunnen dan om 21 uur worden opgehaald.

Belangrijk voor u als ouder, wij zorgen dat de kinderen die woensdagavond verzorgd worden qua eten, de donderdagochtend zorgen wij natuurlijk dat zij te eten krijgen alsmede de donderdagmiddag een lunch pakket. Dit geld natuurlijk alleen voor de kinderen die blijven slapen wat de donderdag betreft, de kinderen die thuis gaan slapen moeten net als op de andere dagen gewoon zelf een lunch pakketje meenemen.

Maar net zo belangrijk, de huttenbouw kan niet zonder vrijwilligers want al organiseren wij het nog zo goed zonder hun is er GEEN huttenbouw. Al jaren zien wij dit terug lopen en dus vragen wij u als ouders of u het net als ons zo belangrijk vindt dat deze kinderen die veelal niet op vakantie kunnen om welke reden dan ook toch hun vertier kunnen halen door samen met vriendjes en vriendinnetjes gewoon even een week plezier kunnen hebben. Als u daar net zo over denkt als ons dan zien wij graag uw aanmelding als vrijwilliger tegemoet. U hoeft echt geen duizendpoot te zijn hiervoor, gewoon goed met kinderen om kunnen gaan en er plezier in hebben is al voldoende. Enigste wat wij wel van u vragen is een bewijs van goed gedrag en zelfs dat regelen wij nog voor u naast uw dagelijks eten natuurlijk want ook dat verzorgen wij voor u.

Druk nu op de knop hieronder en meld u aan.

Een overnachting vraag natuurlijk ook toezicht, de vrijwilligers die overdag uw kinderen begeleiden hebben ook hun rust nodig om de volgende dag weer fit en vrolijk dat te gaan doen dus hebben wij een aantal ouders nodig die ons daarmee willen helpen. Van 22.00 tot 07.00 de volgende ochtend zoeken wij een aantal ouders die dit op zich willen nemen. Uiteraard is het terrein volledig afgezet maar toch willen wij niks riskeren en is veiligheid ons doel. Voelt u zich geroepen hiervoor geeft u dat dan ook even op het inschrijfformulier aan en wij zullen dan contact met u opnemen.

Dan rest ons nu nog u te wijzen op de button hieronder, daarmee gaat u naar het inschrijfformulier.