Ontstaan

 

De huttenbouw Lelystad, in 2007 hier begonnen met als insteek iets te doen voor die kinderen uit Lelystad die niet op vakantie kunnen gaan om welke reden dan ook.

Inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste evenementen op dit gebied en resulteerde al regelmatig tot een wachtlijst omdat het aantal aanmeldingen het beschikbare aantal plaatsen flink overschreed.

In 2014 is er besloten om het aantal hutten uit te breiden van 12 naar 16 zodat daarmee die wachtlijst kon worden opgeheven, dat is in dat jaar ook gelukt met het plaatsen van 10 kinderen op elke hut. Dat betekende dus dat er toen 160 kinderen hebben meegedaan alleen bleek het aantal van 10 per hut toch iets te veel en hebben we besloten om dat met ingang van de volgende editie te gaan beperken tot 8 per hut.

De huttenbouw is toegankelijk voor alle kinderen in de leedtijdscategorie van het basis onderwijs, zijn ze te oud geworden hiervoor dan mogen zij als vrijwilliger worden toegevoegd. Wij delen hun dan in bij een volwassene zodat zij dan hun opgebouwde kennis in de jaren dat zij hebben meegedaan kunnen gaan delen met de deelnemertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *